De Tuin

De omgeving is een belangrijk onderdeel van ons theehuis. Het ligt namelijk aan de rand van de unieke sortimentstuin “De Kloostergaarde”.  In de ruim 3 ha.”oude” tuin van de paters Karmelieten kunt u genieten van het uitzicht en al het moois wat deze tuin te bieden heeft.

Speelbos

Naast dat wij de tuin gebruiken om onze eigen groenten te verbouwen voor in alle lekkernijen en gerechten, is er ook aan de kinderen gedacht. Er is hier een heus speelbos waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Dit speelbos bevindt zich naast ons terras en vanaf het theehuis heeft u er ook zicht op.

 

Onze moestuinen

Onze moestuin bij De Karmeliet is een van de locaties waar wij onze eigen groenten verbouwen.  Wij pleiten ervoor om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn en dus zoveel mogelijk zelf te verbouwen. Daarom hebben we naast groenten ook onze eigen fruitboomgaard en houden we onze eigen dieren.

Doordat we zelf voor de ingrediënten zorgen, kunnen we alles zo natuurlijk mogelijk houden. Wij maken bijvoorbeeld geen gebruik van kunstmatige middelen, hierdoor blijft de smaak puur en natuurlijk.

Op deze manier kan ook alles vers van het land worden verwerkt in de heerlijkste gerechten van Het Seminar en in de high tea’s en het gebak van De Heerlijke Huiskamer en De Karmeliet.

De Kloostergaarde

Ken jij alle planten in onze tuin al? Ga op pad met dit boekje en leer alle planten in onze unieke sortimentstuin ‘De Kloostergaarde’ kennen! In de ruim 3 ha. “oude” tuin van De Paters Karmelieten is er genoeg te zien.

Naast al deze planten in wat vroeger een arboretum genoemd werd,  is er ook een beeldentuin en een bijenfamilie voor de honing. Genoeg om je ogen bij uit te kijken!
Ook kan er getrouwd worden in deze prachtige omgeving.

www.dekloostergaarde.nl 

Theehuis de Karmeliet © 2024 | Privacy Policy | Made by Tatof.nl